Šešir "Novi Hat"


Ovaj šešir je pravo savršenstvo u svetu kukičanja, a tako je jednostavan za rad.Uputstvo (na engleskom) napisano je tačno i jednostavno, a mustra podseća na poznato panama platno za izradu šešira. Naravno, ova varijanta je zanimljivija za one koji vole da heklaju, a i nosićete ga radije nego bilo koji drugi kupovni šeširić :-)

 Ovde je bilo i malo igranja u GIMP-u
(ekvivalent Photoshop programu za Linux)
Efekat na obrađenim slikama je filter Artistic - Cartoon
  

Tehnika rada je, dakle, heklanje, a i pruga iznad oboda šešira takođe je urađena kukičanjem. Ceo šešir radi se niskim stubićima i lančićima, izuzev ove kontrastne pruge koja je ispletena visokim stubićima.


Koristila sam 100% pamučno predivo "Helena" upredajući 2 niti - po jednu od drap i bele boje, - i radila heklicom br. 5. Prugu sam uradila od ostataka "Helene" u braon boji. Uputstvo predviđa heklicu br. 5.5, ali razlike zaista nema u veličini, debljini i čvrstini gotovog šešira.
  Pošto mi je za obod ponestalo belog prediva, uzela sam ostatke drugog pamučnog konca koji je deblji, tako da je ivica šešira veoma čvrsta i lepo se oblikuje čak i bez štirkanja. Zbog toga preporučujem ovaj metod, ili da za obod uzmete tanju heklicu, ili pak, da upredete još jednu nit radeći istim brojem kukice kao i gornji deo šešira.

Коментари

 1. What a terrific hat! :). :)
  ____
  Lee Ann
  Crochetgottaloveit.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 2. Šešir je diiivan, ali i model ne zaostaje! Ja se redovno igram sa programima za obradu slika, bas kao dete! Tvoje su odlicne i sa i bez filtera!

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Hvala na poseti i komentarima! :-)